En hundpensionat har genom många år varit det dom flesta föredrar. En naturlig utveckling har dock ändrat på detta. Vi kommer nu att utreda detta paradigmskifte inom hundpassning.

Boka en hundvakt i ditt område

Det uppstår mycket glädje för du som hundägare. Promenader i skogen, obetingat kärlek från din kompis med fyra ben och ett extra medlem av familjen. Men myntet har en baksida, och med hundar är problemet ofta: hundpassning.

För många hundägare är hunden mer än bara ett husdjur – det är även ett medlem av familjen. Och därför vil dom flesta ge hunden det bästa – också när man åker på semester. Frågan är: ”Vem skal ta hand om Molly när vi åker iväg?” Ofta är svaret en hundpensionat eller ett hunddaggis, och det kan skapa oro om Molly faktiskt trivs där.

Delningsekonomien har kommit till hundvärlden

Det är dock inte alltid man väljer en hundpensionat, eftersom dom flesta vet om någon i deras umgängeskrets som kan ta hand om hunden i en dag eller kanske två. Men det är inte alla i ens nätverk, som kan vara hundvakt över en längre period, till exempel när man åker på semester. Därför har hundpensionatet i lång tid varit passningstypen to-go.

Till trots för att vara en populär passningstyp har hundpensionat förvärvat sig ett dåligt image genom längre tid. Orsaken kan vara en föreställning om många hundar på väldig lite plats och begränsat kontakt med människor. Det är till exempel djurvälfärdsprogrammor på TV, som har medverkat till dessa fördomar och den stereotyp av uppfattning. Kanske någon även själv har dåliga erfarenheter med en hundpensionat.
Uppfattningen av hundpensionat är dock inte alltid rättvis. Många hundpensionatar har bra förhållande och drivs av hundälskare, som endast vill det bästa för hundarna.
Men även om hundpensionatar länga har funkat bra nog för hundpassning, finns det alltid plats för förbättringar, och det har moderne teknik och delningsekonomien påbörjad.

Enligt tankesmedjan Grønforskel.dk kan delningsekonomien definieras på dessa tre sätt:

  1. Delning eller hyra ut konsumtionsvaror
  2. Vidareförsäljning eller byten av varor eller tjänster
  3. Samhällen, där man delar veten, fysiske rum eller andra värden

Delningsekonomien har redan haft en positiv påverkning på flera olika affärsområden: åkning med andra på GoMore, AirBnBs alternativ till hotell och Tradono för att sälja eller byta kläder.
Dogley handlar om att dela glädjen vid hundar, därför passar den båda som definition 1 och 3. Den moderna teknologi har också medverkat till hur hundar nu måsta tas hand om

En ny typ hundpensionat

Delningsekonomien har sitt ursprung i nya teknologier och den moderna förbrukares krav till individuella behov. Den traditionella hundpensionat uppfyller inte dessa krav och är därför inte längre en typ av passning, som matcher hundägarens behov.

En hundpensionat har därför blivit en out-dated typ av passning, som inte går upp mot nutidens fokus och krav till individuella behov och uppmärksamhet för hunden. Här kan Dogley vara ett alternativ, som återkommer den moderna förbrukarnas behov för individualisering. Dogley är en förnyelse av det gamla hundpensionat och bjuder på privat hundpassning, och kommer därför bli en del av tidens stora trend; en delningsekonomi.

Du kan som hundägare vara trygg, när du lämnar din hund hos en av dom många godkända hundvakter, som finns båda i dom stora städer i Sverige, men också de mindre. Några hundvakter har även hund själv, och alla dom har bra erfarenheter med hundpassning. Du väljer själv vem som skal vara din hundvakt, och kan efterföljande göra ett avtal om alla dom praktiske grejer. Det skulle till exempel kunde vara vilka platser din hund gillar att promenerar, hur lång en promenad måste vara och om din hund håller på med uppfostring, och hur hundvakten skal ta hand om det.

Den tryggaste moderna hunddagis

Summan av kardemumman är, att du kan vara helt säker på att där kommer bli tagit väl hand om din hund och alla hundens behov.

Du slipper tänka på om din hund får nog motion, om den får tillräckligt uppmärksamhet eller om hundvakten kommer ihåg att ge den mat. Du kan därför med fred i sinnet åka ifrån din hund medvetande om att familjens extra medlem med fyra ben är i säker hos en kompetent hundvakt.

 

Under passningen blir du som hundägare uppdaterad av din hundvakt med bilder och video med jämna mellanrum. Du kan med bra samvete njuta av ditt semester eller koncentrera dig om andra saker utan att ha dåligt samvete över inte att vara tillsammans med din hund.

Hundpassning på alla sätt – därför är Dogley det bästa val

Boka en hundvakt i ditt område

Dogley är den mest flexibla och säkra lösning inom hundpassning. Du kan alltid få den typ av passning, som matcher eran behov. Läs mer om olika möjligheter som Dogley erbjuder;

Dygnspassning

Här blir din hund tagit hand om i ett privat hem av den hundvakt, som du själv väljar, Personen vil ta hand om att hunden får mat, motion och lek.

Dagspassning

Har du däremot behov av passning under dagen medens du är på jobb, är dagspassning lösningen för dig. Här blir det typiskt tagit hand om hunden från morgon till eftermiddag/kväll. Du har också möjlighet att välja kvällspassning, om du har behov för detta.

Hund och hus

Om du är borta på semester eller inte är hemma i en längre period, är ”hund och hus” lösningen för dig. Här bor hundvakten i ditt hem, passar din hund och eventuellt andra husdjur också. Hundvakten kan också hjälpa med din brevlåda och se till att ingen utbjudna gästar skulle komma på besök medens du är borta.

Hundrasting

Behöver du bara hjälp till att din hund får sin dagliga motion, kommer ut och använder energi, så är ”hundrastning” den rätta lösning. Här får din hund en promenad på cirka 30 minuter. Du som en bråttom hundägare undviker att hunden är uttråkad hemma. På samma gång får hunden uppfyllt sina behov inom aktivitet och lek.

Besök och mat

Har din hund inte dom stora behov inom motion, men önskar du däremot att säkre dig regelmässig mat, så är lösningen ”besök och mat” det optimala val. Hundvakten besöker ditt hem och ger hunden mat – på samma gång kan hundvakten ge andra husdjur mat, om det behövs. Hundvakten säkrar sig att alla djur mår bra, så att inte du skal bekymra dig om detta. På det sättet kan du ha ditt fokus 100 procent där det behövs.

Dogley är därför den platform där hundägare och hundvakter föredrar att träffas. Du hittar alltid en lösning, som matcher dina och din hunds behov, även om det bara är passning om dagen, i et eller flera dygn. Det finns alltid en lösning.

Dessutom, är alla hundar i Dogley omfattad av försäkring, genom vårt samarbete med Gjensidige, så att du alltid kan vara trygg. Din hund är väl försäkrad, om olyckan inträffar.

Kategorier: Dogley

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *